Jongeriusoverleg

Het Jongeriusoverleg was tot 2015 een klein informeel overleg tussen directeuren van zorgverzekeraars en gemeenten. Na een succesvol overleg met staatssecretaris Van Rijn was er behoefte aan landelijke verbreding en ontwikkeling van dit initiatief. Gemeenten en zorgverzekeraars hebben als opdrachtgevers van de zorg immers diverse belangrijke thema’s om samen te ontwikkelen (bijvoorbeeld preventie, GGZ, kwetsbare ouderen).
Judith de Gelder verzorgde als strategisch communicatieadviseur de positionering van het overleg, een bijpassende huisstijl en website. In samenwerking met bureau AEF maakte ze vervolgplannen en voerde deze uit. In 2016 waren er vier drukbezochte en zeer succesvolle Inspiratieconferenties. De website www.versterkensamenwerking.nl heeft vele bezoekers en aan het overleg zijn inmiddels ruim 1200 belangstellenden verbonden.
In 2017 is het Jongeriusoverleg meer en meer een bekende naam bij gemeenten en zorgverzekeraars, VNG, ZN en het ministerie van VWS. Het overleg kreeg onlangs subsidie om ook in 2017 verder te gaan met haar doelen om opdrachtgevers van de zorg te inspireren, samen leren, kennis te verbreden en thema’s te ontwikkelen.